Nederland 3 krijgt `eigenzinnig` en dagelijks Journaal

Rotterdam, 4 jan. Het nu nog `Journaalloze` Nederland 3 krijgt vanaf maandag elke werkdag rond 22.30 uur een eigen NOS Journaal. Het bulletin heet NOS Journaal op 3 en krijgt bij toerbeurt Winfried Baijens en Margriet Wesselink als presentator. Het programma van telkens vijf minuten is afgestemd op de doelgroep van Nederland 3. Dat net wil een platform zijn voor eigenzinnigheid en vernieuwing. Het bulletin zal zich in decor, presentatie, graphics, muziek, tempo, montages en onderwerpkeuze onderscheiden van andere uitzendingen van het Journaal. Het nieuwe NOS Journaal op 3 zal telkens worden gevolgd door het late Sportjournaal. Die rubriek verhuist van Nederland 2 naar het derde net. Daardoor kan actualiteitenrubriek NOVA (Nederland 2) vanaf 8 januari direct aansluiten op het het Journaal van 22.00 uur op Nederland 2.