Lot Eneco Tour in handen van wielerunie UCI

ARNHEM, 4 jan. De voorbereiding op de Eneco Tour loopt ernstige vertraging op nu de rechtbank van Arnhem gisteren Henk van Mulukom, een van de twee directeuren van de wielerronde, grotendeels in het gelijk heeft gesteld. Van Mulukom was door zijn Belgische collega Rob Discart uit de organisatie gezet, met goedvinden van hoofdsponsor Eneco. De Nederlander pikte dat niet en eiste per kort geding dat alle voorbereidingen op de editie van 2007 worden stilgelegd. Volgens Van Mulukom beschikt zijn stichting - de Ronde van Nederland - over de rechten om de wielerronde te organiseren. De ProTourlicentie is echter in handen van Van Mulukom en Discart samen. De internationale wielrenunie UCI zal nu moeten bepalen aan wie de licentie wordt toegewezen en of er sowieso nog een Eneco Tour komt.