Koeien in VS dood door zware sneeuwval

Koeien in VS dood door zware sneeuwval Ulysses, 4 jan. Dood vee ligt op een weiland in Ulysses, een stadje in de Amerikaanse staat Kansas. Duizenden koeien zijn bezweken nadat zij getroffen werden door hevige sneeuwstormen. In Kansas ligt de sneeuw tot 4,5 meter hoog, in Colorado tot 3 meter. De sneeuw komt bovenop een ijslaag die ontstond na stormen rond de Kerst. De Nationale Garde is ingezet om met sneeuwmobielen, helikopters en vrachtvliegtuigen de koeien van hooi te voorzien. Boeren zijn bang voor een herhaling van ‘de slachting van 1997’ toen na sneeuwstormen 30.000 koeien doodvroren in Colorado. Foto AP ** EDS NOTE CONTENT ** Dead cattle lie on the ground at Cattle Empire near Ulysses, Kan., Wednesday, Jan. 3, 2007, after severe snowstorm hit the state Dec. 28, 2006. (AP Photo/Larry W. Smith) Associated Press