Internet Voorkeur

De site van Lekker belangrijk.

Eten voor kinderen. De nieuwe website over eten voor kinderen van het Voedingscentrum moest leuk worden en vooral niet saai. Daarom heeft het Voedingscentrum negen kinderen uitgenodigd om mee te denken en te werken aan Lekkerbelangrijk.nl.

De site biedt veel fun: rare eetgewoontes in de hele wereld, een eettest, games, het eetgedrag van beroemdheden en meer. De kinderen verzonnen een game waar je als je niet uitkijkt, ontploft of in een skelet verandert.

„Wij vonden het wel leuk om een spel te bedenken”, zeggen de 13-jarige Paco en 11-jarige Lewis op de site van het Voedingscentrum. „In ons spel ‘Vet Fit’ moet je voor iemand zorgen. Door snel de juiste acties te doen, maak je je spelkarakter gezond en gelukkig. Doe je dat niet dan gaan er allerlei meters uitslaan. Maar toch hoort er ook af en toe snoepen bij. Alleen niet te veel want dan ontploft-ie”, lachen de twee bedenkers van het spel Vet Fit. Doel van het Voedingscentrum is dat kinderen van 8 tot en met 14 jaar oud al surfend over de site iets meekrijgen over bewust kiezen voor je eten, gezond leven en de herkomst van voedsel.

De website zal volgens het Voedingscentrum steeds worden aangevuld met nieuwe spellen en wetenswaardigheden.

Voor rare eetgewoontes en herkomst voedsel:www.lekkerbelangrijk.nl