Hek AWACS-basis bij Schinveld opnieuw vernield

Geilenkirchen, 4 jan. Onbekenden hebben, waarschijnlijk tijdens de jaarwisseling, ongeveer 50 meter van het hekwerk rond AWACS-basis Geilenkirchen, vlak bij het Limburgse Schinveld, vernield. Dat heeft een woordvoerder van de basis gisteravond gezegd. Wie het hekwerk vernield heeft, is onbekend. De beveiliging betrapte weliswaar de actievoerders, maar die wisten te ontkomen. Het hek werd een jaar geleden vlak voor de kap van 6 hectare bos bij de basis ook al vernield, over een lengte van 180 meter. Toen claimde actiegroep Onkruit deze actie. Het bos moest gekapt worden op verzoek van de NAVO om aanvliegroutes voor de radarvliegtuigen veiliger te maken. Inwoners van Schinveld vrezen dat het rijk nog eens 14 hectare bos laat kappen, omdat dit volgens de NAVO ook in de weg zou staan.