FOTOGRAFIE

FOTOGRAFIE August Sander De Duitse fotograaf August Sander (1876-1964) stelde zich aan het begin van de 20ste eeuw het schier onmogelijke doel om de volledige maatschappelijke orde van zijn tijd in kaart te brengen. Het resultaat is een haast encyclopedisch overzicht van personen die verschillende beroepen uitoefenen, getiteld Mensen van de 20ste eeuw. Inmiddels staat het sociologische project bekend als een fotografisch meesterwerk, dat door vele generaties fotografen is bewonderd en geciteerd. T/m 21 mrt. Foam, Keizersgracht 609, A’dam. 020-5516500 www.foam.nl This is an image taken by August Sander entitled "Pastrycook" taken in 1927. (AP Photo/August Sander) **MANDATORY CREDIT: Copyright 2004 Die Photographische Sammlung/SK Stiftung Kultur-August Sander Archiv, Cologne/ARS, NY**
FOTOGRAFIE August Sander De Duitse fotograaf August Sander (1876-1964) stelde zich aan het begin van de 20ste eeuw het schier onmogelijke doel om de volledige maatschappelijke orde van zijn tijd in kaart te brengen. Het resultaat is een haast encyclopedisch overzicht van personen die verschillende beroepen uitoefenen, getiteld Mensen van de 20ste eeuw. Inmiddels staat het sociologische project bekend als een fotografisch meesterwerk, dat door vele generaties fotografen is bewonderd en geciteerd. T/m 21 mrt. Foam, Keizersgracht 609, A’dam. 020-5516500 www.foam.nl This is an image taken by August Sander entitled "Pastrycook" taken in 1927. (AP Photo/August Sander) **MANDATORY CREDIT: Copyright 2004 Die Photographische Sammlung/SK Stiftung Kultur-August Sander Archiv, Cologne/ARS, NY** Associated Press

August Sander De Duitse fotograaf August Sander (1876-1964) stelde zich aan het begin van de 20ste eeuw het schier onmogelijke doel om de volledige maatschappelijke orde van zijn tijd in kaart te brengen. Het resultaat is een haast encyclopedisch overzicht van personen die verschillende beroepen uitoefenen, getiteld Mensen van de 20ste eeuw. Inmiddels staat het sociologische project bekend als een fotografisch meesterwerk, dat door vele generaties fotografen is bewonderd en geciteerd.

T/m 21 mrt. Foam, Keizersgracht 609, A’dam. 020-5516500 www.foam.nl