Eén speler voor HD-DVD en Blu-ray-films

Blu-ray en HD-DVD, de twee potentiële opvolgers van de dvd, worden uiteindelijk toch vriendjes van elkaar. Tenminste, als het aan LG ligt. Die elektronicafabrikant presenteert volgende week op een beurs in Las Vegas (Consumer Electronic Show) een videospeler aan die beide type schijven kan afspelen. Dat heeft als voordeel dat je als filmliefhebber niet twee

hebbuh_vrijdag5jan.JPGBlu-ray en HD-DVD, de twee potentiële opvolgers van de dvd, worden uiteindelijk toch vriendjes van elkaar. Tenminste, als het aan LG ligt. Die elektronicafabrikant presenteert volgende week op een beurs in Las Vegas (Consumer Electronic Show) een videospeler aan die beide type schijven kan afspelen.

Dat heeft als voordeel dat je als filmliefhebber niet twee verschillende apparaten hoeft te kopen omdat de productiemaatschappij toevallig of bij het Blu-ray kamp hoort, of juist bij de HD-DVD-brigade is aangesloten.
Volgens ict-website ZDNet is het een verrassende zet, omdat de bedenkers van beide technieken elkaars bloed wel kunnen drinken en hun licenties niet verkopen aan een apparaat dat ook de concurrent ondersteunt.

Ondertussen pleit ook filmmaatschappij Warner Bros. voor vrede in de videowereld, door zelf films uit te brengen op een schijf die zowel op een Blu-ray als een HD-DVD-speler werkt. Total HD-disc heet het. Alsof het Groot Woordenboek voor de liefhebber van high definition-tv nog niet dik genoeg was…

    • Marc Hijink