Document Nederland

Document Nederland Hoe ziet armoede eruit in Nederland? Met bewoners die zich gedumpt voelen en een geïsoleerd leven leiden. Elk jaar wordt voor het project Document Nederland een Nederlandse fotograaf gevraagd een thema in beeld te brengen en dit jaar is het Leven in sociale uitsluiting (Schraal) door de fotograaf Geert van Kesteren. Op verzoek van het Rijksmuseum en NRC Handelsblad fotografeerde hij armoede in Nederland. In Huis Marseille zijn de foto’s nu te zien. Schraal t/m 25 febr in Huis Marseille, Keizersgracht 401, Amsterdam. Ma-zo 11-17u. THE NETHERLANDS Heerlen. Living from 35 euro a week with 3 young daughters a s divorced mother isn't easy. Mirelva knows all about it. She hides her poverty, the girls look nice and well dressed, but there is no washing machine. 'My daughter got a mobile for her birthday from her father', says Marilva, 'What can I say, sell if and repair my washing machine?' Geert van Kesteren/MAGNUM PHOTOS

Hoe ziet armoede eruit in Nederland? Met bewoners die zich gedumpt voelen en een geïsoleerd leven leiden. Elk jaar wordt voor het project Document Nederland een Nederlandse fotograaf gevraagd een thema in beeld te brengen en dit jaar is het Leven in sociale uitsluiting (Schraal) door de fotograaf Geert van Kesteren. Op verzoek van het Rijksmuseum en NRC Handelsblad fotografeerde hij armoede in Nederland. In Huis Marseille zijn de foto’s nu te zien.

Schraal t/m 25 febr in Huis Marseille, Keizersgracht 401, Amsterdam. Ma-zo 11-17u.