BEELDENDE KUNST

BEELDENDE KUNST Nieuwe aanwinsten Op de tentoonstelling Onder de oppervlakte is een keuze te zien uit de nieuwe aanwinsten die het Stedelijk Museum de afgelopen twee jaar verwierf op het gebied van de beeldende kunst. Te zien zijn werken in diverse media en technieken, zoals schilder-, beeldhouw- en tekenkunst, maar ook fotografie, film, video, theater en muziek. Vrijwel alle werken getuigen van een grote betrokkenheid bij de mens en de wereld van vandaag. Van de twaalf kunstenaars waren zeven al in de collectie van het Stedelijk vertegenwoordigd: Marlene Dumas, Rineke Dijkstra, Isa Genzken, Eberhard Havekost, Aernout Mik, Thomas Ruff en Thomas Scheibitz. Van hen wordt ook vroeger werk getoond. Van de vijf nieuwe – Francis Alÿs, Philip-Lorca diCorcia, Mike Kelley, William Kentridge en Wilhelm Sasnal – zijn werken aangekocht. Zo ontstaan in de collectie ‘ensembles’ van kunstenaars. Onder de oppervlakte – Aanwinsten 2005-2006 . T/m 18 febr in het Stedelijk Museum, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Inl www.stedelijk.nl Marlene Dumas: The Neighbour (2005)
BEELDENDE KUNST Nieuwe aanwinsten Op de tentoonstelling Onder de oppervlakte is een keuze te zien uit de nieuwe aanwinsten die het Stedelijk Museum de afgelopen twee jaar verwierf op het gebied van de beeldende kunst. Te zien zijn werken in diverse media en technieken, zoals schilder-, beeldhouw- en tekenkunst, maar ook fotografie, film, video, theater en muziek. Vrijwel alle werken getuigen van een grote betrokkenheid bij de mens en de wereld van vandaag. Van de twaalf kunstenaars waren zeven al in de collectie van het Stedelijk vertegenwoordigd: Marlene Dumas, Rineke Dijkstra, Isa Genzken, Eberhard Havekost, Aernout Mik, Thomas Ruff en Thomas Scheibitz. Van hen wordt ook vroeger werk getoond. Van de vijf nieuwe – Francis Alÿs, Philip-Lorca diCorcia, Mike Kelley, William Kentridge en Wilhelm Sasnal – zijn werken aangekocht. Zo ontstaan in de collectie ‘ensembles’ van kunstenaars. Onder de oppervlakte – Aanwinsten 2005-2006 . T/m 18 febr in het Stedelijk Museum, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Inl www.stedelijk.nl Marlene Dumas: The Neighbour (2005)

Nieuwe aanwinsten Op de tentoonstelling Onder de oppervlakte is een keuze te zien uit de nieuwe aanwinsten die het Stedelijk Museum de afgelopen twee jaar verwierf op het gebied van de beeldende kunst. Te zien zijn werken in diverse media en technieken, zoals schilder-, beeldhouw- en tekenkunst, maar ook fotografie, film, video, theater en muziek. Vrijwel alle werken getuigen van een grote betrokkenheid bij de mens en de wereld van vandaag. Van de twaalf kunstenaars waren zeven al in de collectie van het Stedelijk vertegenwoordigd: Marlene Dumas, Rineke Dijkstra, Isa Genzken, Eberhard Havekost, Aernout Mik, Thomas Ruff en Thomas Scheibitz. Van hen wordt ook vroeger werk getoond. Van de vijf nieuwe – Francis Alÿs, Philip-Lorca diCorcia, Mike Kelley, William Kentridge en Wilhelm Sasnal – zijn werken aangekocht. Zo ontstaan in de collectie ‘ensembles’ van kunstenaars.

Onder de oppervlakte – Aanwinsten 2005-2006 . T/m 18 febr in het Stedelijk Museum, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Inl www.stedelijk.nl