7 redenen om uit te gaan

Hoe ‘Waterproof’ ben jij? Hermine Schneider/ Waterproof Live Utrecht: SJU Jazzpodium. Tijd: 21.00u. Entree: 10 euro. Inl: www.hermineschneider.nl Hermine Schneider is gefascineerd door water, door de klank- en beeldmogelijkheden van dit element. Hieruit kwam de film Waterproof voort, die Schneider maakte met Raymond Hartman, Karolien van Gent en Frederike de Winter. Vanavond speelt Waterproof Live voor en na de film composities en improvisaties voor marimba, sax, trompet, bas slagwerk en... water. Muziek, geluid en beeld gaan vloeiend in elkaar over. Hoe ‘Waterproof’ ben jij?
Hoe ‘Waterproof’ ben jij? Hermine Schneider/ Waterproof Live Utrecht: SJU Jazzpodium. Tijd: 21.00u. Entree: 10 euro. Inl: www.hermineschneider.nl Hermine Schneider is gefascineerd door water, door de klank- en beeldmogelijkheden van dit element. Hieruit kwam de film Waterproof voort, die Schneider maakte met Raymond Hartman, Karolien van Gent en Frederike de Winter. Vanavond speelt Waterproof Live voor en na de film composities en improvisaties voor marimba, sax, trompet, bas slagwerk en... water. Muziek, geluid en beeld gaan vloeiend in elkaar over. Hoe ‘Waterproof’ ben jij?

Brasserie Groen

Carolieweg 16-1, GroningenTelefoon (050) 311 39 62Keuken open 11.00-22.00, zo-ma vanaf 12.00Internationaal/Brasserie, buiten eten op terras hip/trendy, kindermenu, wifi/draadloos internet, gemiddelde prijs 3-gangen à la carte 27,50 euroCategorie: Hip

Eindelijk een hippe tent waar het ook gezellig is. Leuke entourage met een originele kaart. Vooraf lekker brood, heerlijke olie en azijn en voor de liefhebber bijzondere non-alcoholische drankjes. Soms is het wel heel lang wachten. Geen overheersende muziek en sinds kort rookvrij.

uitstekend | Onlangs heerlijk gezond gegeten. Goed dat er steeds meer mogelijkheid bestaat om dit in Groningen te doen. Bediening was aardig en snel. Niets dan lof. (10-11-2006 M. W. te Groningen)

goed | Leuke ambiance, zeer vriendelijk personeel. In korte tijd twee keer gegeten. De eerste keer was de maaltijdsalade precies zoals de omschrijving op de kaart, de tweede keer ontbraken er enige ingrediënten. Wel lekker, maar daardoor beetje kaal (foutje van de kok?). Lekkere wijn, uitgebreide kaart. (08-11-2006 H. de B. te Harkstede)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 SCIENCE-FICTION

Close Encounters of the Third Kind (Steven Spielberg, 1977)

Den Haag: Filmhuis. Tijd: 19.30u.

Naar aanleiding van de Gregory Crewdson expositie in het Fotomuseum toont het Filmhuis tot en met 17 januari diverse films die als inspiratiebron hebben gediend voor Crewdson. Vanavond: Close Encounters of the Third Kind. Richard Dreyfuss voelt zich na een ontmoeting met een UFO aangetrokken tot een afgelegen gebied in de wildernis. Op aanwijzing van de buitenaardse bezoekers slaat geleerde Dreyfuss aan het boetseren. Nog nooit werden marsmannetjes zo vriendelijk afgebeeld. Met Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr, Melinda Dillon. Duur: 135 minuten.

3 THEATER

Stijn van der Loo: Gezang!

Nijmegen: LUX. Mariënburg 38-39. Tijd: 21.00u. Inl: 0900-5894636 & www.lux-nijmegen.nl

In de voorstelling Gezang! zingt Stijn van der Loo liedjes, onder andere van zijn eerdere cd’s, nieuw werk en liederen en teksten van anderen, waaronder Huub Oosterhuis. Daarnaast leest hij fragmenten uit zijn romans en verhalen. Van der Loo debuteerde in 2005 met het boek De Galvano, nadat hij een aantal jaren het middelpunt had gevormd van de muziekgroep Intermezzo. Voor De Galvano ontving hij de Schrijversprijs der Brabantse Lettering en zowel de jury- als de publieksprijs van de Nationale debutantenprijs en de Librisprijs.

4 MUZIEK & BEELD

Hermine Schneider/ Waterproof Live

Utrecht: SJU Jazzpodium. Tijd: 21.00u. Entree: 10 euro. Inl: www.hermineschneider.nl

Hermine Schneider is gefascineerd door water, door de klank- en beeldmogelijkheden van dit element. Hieruit kwam de film Waterproof voort, die Schneider maakte met Raymond Hartman, Karolien van Gent en Frederike de Winter. Vanavond speelt Waterproof Live voor en na de film composities en improvisaties voor marimba, sax, trompet, bas slagwerk en... water. Muziek, geluid en beeld gaan vloeiend in elkaar over.

5 Film

The Great Ecstasy of Robert Carmichael (Thomas Clay, GB)

Amsterdam: Melkweg Cinema. Van 4 t/m 8 & 10 t/m 17 januari, 20.00u. Entree: 6 euro. Inl: www.melkweg.nl

De controversiële film The Great Ecstasy of Robert Carmichael is voor het eerst te zien in de Melkweg. In 2005 raakte Engeland in rep en roer vanwege het filmdebuut van regisseur Thomas Clay over de geschetste harde realiteit van jongeren in een grauw kustplaatsje. De jongens zijn verveeld, gefrustreerd en niet in staat de grenzen van moraal te herkennen. Hun acties leiden tot een schokkende daad.

6 FADO

Cristina Branco

Arnhem: Musis Sacrum. Tijd: 20.15u. Entree: 25 euro. Res/inl: 026-4437343 & www.mssa.nl

De Portugese fadozangeres Cristina Branco is net begonnen aan een tournee door Nederland. Het theaterconcert heeft als titel 21 Gramas, een verwijzing naar het vermeende gewicht van de ziel. Voor dit programma heeft Cristina een keuze gemaakt uit de liedjes van fadolegende Amalia Rodrigues die haar het meest dierbaar zijn en die een belangrijke rol hebben gespeeld in haar carrière. Zang: Cristina Branco. Piano: Ricardo Dias. Portugese gitaar: José Manuel Neto. Akoestische gitaar: Alexandre Silva. Akoestische basgitaar: Fernando Maia.

7 FILMAVOND

Kino Illegal

Rotterdam: WORM. Tijd: 20.30u. Entree: gratis. Inl: www.wormweb.nl

In de serie Kino Illegal worden de AV-producten met een ‘probleem’ vertoond. Het probleem kan allerlei vormen aannemen; juridisch, economisch, technisch, moreel, esthetisch en ideologisch. Iedereen die Kino Illegal wilt bijwonen dient lid te worden van de club en moet een geldig legitimatiebewijs overleggen. De eenmalige kosten voor lidmaatschap zijn 5 euro, waarna je alle vertoningen gratis kan meemaken. Deze maand zijn er 3 Kino Illegal avonden.