Wegener houdt winst op peil

Wegener heeft zijn resultaten in 2006 op peil kunnen houden. Ondanks een slecht eerste halfjaar zal de uitgeverij van kranten als De Gelderlander en BN/DeStem het bedrijfsresultaat van 50,5 miljoen euro over het jaar ervoor evenaren.

Dat heeft bestuursvoorzitter Jan Houwert gisteren gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak. Aanvankelijk zag het er slecht uit voor Wegener, aangezien de resultaten in de eerste helft van het jaar 15 procent lager waren dan in dezelfde periode van 2005. In de tweede helft van 2006 heeft het bedrijf dat kunnen compenseren met een bedrijfsresultaat dat tussen de 12 en 20 procent hoger lag dan in het jaar ervoor. Of Wegener verwacht dat deze stijging in 2007 zal doorzetten, wil het bedrijf nog niet zeggen.

De verbetering van de resultaten is vooral toe te schrijven aan de ongeveer 200 huis-aan-huisbladen van Wegener. De advertentieomzet daarvan nam toe met 8 procent. De totale advertentie-inkomsten van de kranten van Wegener bleven nagenoeg gelijk, ondanks een flinke stijging van de omzet uit personeelsadvertenties. De oplage van de kranten van Wegener daalde in 2006 met ongeveer 3 procent. De uitgeverij hoopt dat de overgang van alle kranten naar een kleiner formaat krant (tabloid) deze trend zal stoppen.

Wegener maakte ook bekend de eerder aangekondigde bezuinigingsoperatie van 25 miljoen euro per jaar, waarbij 300 banen sneuvelen, in 2007 af te ronden.