Twee treffers Van Persie bij rentree Henry

Robin van Persie heeft gisteravond twee doelpunten gemaakt in het competitieduel van zijn voetbalclub Arsenal met Charlton Athletic (4-0). De Nederlandse aanvaller staat nu op tien seizoenstreffers. Bij Arsenal maakte spits Thierry Henry zijn rentree.

Henry stond door blessureleed acht wedstrijden langs de zijlijn, maar maakte een succesvolle rentree, mede door een snelle rode kaart voor Osei Sankofa. De verdediger van Charlton Athletic vloerde na een half uur Van Persie in het strafschopgebied, waarna de Fransman de penalty benutte.

Henry gaf ook de beslissende pass voor de 2-0 van Justin Hoyte, de eerste Engelsman die voor Arsenal een competitietreffer maakte sinds september 2005. Van Persie scoorde de 3-0 uit een strafschop, nadat Henry ten val was gebracht, en maakte vlak voor tijd de 4-0. De ploeg van trainer Arsène Wenger staat vierde.

Landskampioen Chelsea verspeelde gisteren opnieuw punten. De ploeg van trainer José Mourinho kwam in de wedstrijd tegen Aston Villa niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De achterstand van Chelsea op koploper Manchester United bedraagt nu zes punten. De club had de kans de achterstand te verkleinen omdat United maandag gelijkspeelde tegen Newcastle United (2-2).

Eredivisieclub Vitesse wil verder met trainer Aad de Mos. Volgens technisch manager Jan Streuer hebben de partijen nog geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract. „Maar wij willen en De Mos wil, dus de kans dat het uiteindelijk rond komt is vrij groot.” Vitesse wil De Mos graag voor twee seizoenen laten bijtekenen. Zijn huidige verbintenis loopt na dit seizoen af.

Aimé Jacquet, die als bondscoach Frankrijk in 1998 naar de wereldtitel leidde, is een half jaar eerder dan verwacht met pensioen gegaan. De 65-jarige trainer was bij de Franse voetbalbond in dienst als technisch directeur. „De tijd is gekomen dat een nieuwe generatie de verantwoordelijkheid overneemt”, zei Jacquet.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Youssef El-Akchaoui voor vier wedstrijden geschorst. De verdediger van NEC kreeg die straf wegens het slaan van Julian Jenner in de wedstrijd tegen AZ op 24 december. Televisiecamera’s registreerden het vergrijp, dat de scheidsrechter ontging.

(ANP)