Televisie Overige Films

50 First Dates (Peter Segal, 2004, VS). In komische variant op mengsel van Groundhog Day en Memento heeft Drew Barrymore geen kortetermijngeheugen. Daarom kan Adam Sandler haar elke dag strikken voor een eerste afspraak. Mooi plot, maar ook vervelende grappen over kots en tepels. RTL5, 20.30-22.20u.

The Importance of Being Earnest (Oliver Parker, 2002, GB/Frankrijk/VS). Recente, minder gewaarde verfilming van Oscar Wilde’s klassieker (1895) over het belang van de buitenkant. Met Rupert Everett als Algy, Colin Firth als Jack, Frances O’Connor als Gwedolen, Reese Witherspoon als Cecily en Judi Dench als Lady Bracknell. BBC2, 20.30-22.00u.

Around the World in 80 Days (Frank Coraci, 2004, VS). Remake van de gelijknamige film uit 1956 – die weer een verfilming was van het gelijknamige boek van Jules Verne uit 1873, toen het nog onmogelijk snel was om in 80 dagen de wereld rond te gaan – is op de eerste plaats een film van vechtjas Jackie Chan. Het scenario rammelt, de grappen zijn vaak belegen, de locaties cliché, de personages plat, maar tegenover dat gebrek aan gladde perfectie staat dat er uit de film aanstekelijk, pretentieloos plezier spreekt. Vele filmsterren en andere beroemdheden lieten zich strikken voor een cameo, onder wie John Cleese en Arnold Schwarzenegger. Tien, 20.30-22.45u.

Black Knight (Gil Junger, 2001, VS). In variatie op A Connecticut Yankee in King Arthur’s Court van Mark Twain komt een eigentijdse zwarte Amerikaan (Martin Lawrence) pardoes in de Middeleeuwen terecht. Komedie. BBC1, 0.10-1.40u.

Tiger Bay (J. Lee Thompson, 1959, GB). Bejubelde psycholische thriller waarin de toen 13-jarige Hayley Mills debuteerde. Ze is getuige van een moord door Poolse zeeman Horst Buchholz. Ook met Hayleys vader John Mills. Morgen, BBC2, 14.00-15.45u.