Siberië populair bij Russische wintersporters

Siberië populair bij Russische wintersporters Krasnoyarsk . Vanwege het warme weer in centraal Rusland, zijn de skigebieden in Siberië steeds populairder. In dit dorpje bij het nieuwe skiresort Bobrovy Log (Beavers Valley) komen veel Russen in de vakantie begin januari. Krasnoyarks is de derde stad van Siberië en heeft ruim 900.000 inwoners. De stad ligt aan de Yenisei-rivier en is een belangrijk knooppunt op de Trans-Siberië expres. De gemiddelde temperatuur in januari is 20 graden Celsius onder nul. De laagst gemeten temperatuur was 56 graden onder nul. In de zomer is het er ongeveer 18 graden. In de gevestigde wintersportoorden in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland lag begin december ook veel minder sneeuw dan anders in die tijd van het jaar. Een aantal skiwedstrijden moest worden afgelast. In het Oostenrijkse Sölden spoelde de sneeuw weg door hevige regenval. De weerberichten voorspellen voor de komende dagen meer sneeuw. In Oostenrijk zal meer dan 20 centimeter sneeuw vallen. Op het weblog van NRC-correspondent Coen van Zwol meer over Moskou en Rusland. In de stad Tomsk in Siberië zijn twintig buikdansscholen. Het is in de provinciestad een passie geworden. Lees verder op www.nrc.nl/moskou Foto Ilya Naymushin/Reuters The moon shines above the Siberian village of Bazaikha near Krasnoyarsk January 2, 2007. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA) The moon shines above the Siberian village of Bazaikha near Krasnoyarsk January 2, 2007. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA)
Siberië populair bij Russische wintersporters Krasnoyarsk . Vanwege het warme weer in centraal Rusland, zijn de skigebieden in Siberië steeds populairder. In dit dorpje bij het nieuwe skiresort Bobrovy Log (Beavers Valley) komen veel Russen in de vakantie begin januari. Krasnoyarks is de derde stad van Siberië en heeft ruim 900.000 inwoners. De stad ligt aan de Yenisei-rivier en is een belangrijk knooppunt op de Trans-Siberië expres. De gemiddelde temperatuur in januari is 20 graden Celsius onder nul. De laagst gemeten temperatuur was 56 graden onder nul. In de zomer is het er ongeveer 18 graden. In de gevestigde wintersportoorden in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland lag begin december ook veel minder sneeuw dan anders in die tijd van het jaar. Een aantal skiwedstrijden moest worden afgelast. In het Oostenrijkse Sölden spoelde de sneeuw weg door hevige regenval. De weerberichten voorspellen voor de komende dagen meer sneeuw. In Oostenrijk zal meer dan 20 centimeter sneeuw vallen. Op het weblog van NRC-correspondent Coen van Zwol meer over Moskou en Rusland. In de stad Tomsk in Siberië zijn twintig buikdansscholen. Het is in de provinciestad een passie geworden. Lees verder op www.nrc.nl/moskou Foto Ilya Naymushin/Reuters The moon shines above the Siberian village of Bazaikha near Krasnoyarsk January 2, 2007. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA) The moon shines above the Siberian village of Bazaikha near Krasnoyarsk January 2, 2007. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA) REUTERS

. Vanwege het warme weer in centraal Rusland, zijn de skigebieden in Siberië steeds populairder. In dit dorpje bij het nieuwe skiresort Bobrovy Log (Beavers Valley) komen veel Russen in de vakantie begin januari. Krasnoyarks is de derde stad van Siberië en heeft ruim 900.000 inwoners. De stad ligt aan de Yenisei-rivier en is een belangrijk knooppunt op de Trans-Siberië expres. De gemiddelde temperatuur in januari is 20 graden Celsius onder nul. De laagst gemeten temperatuur was 56 graden onder nul. In de zomer is het er ongeveer 18 graden.

In de gevestigde wintersportoorden in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland lag begin december ook veel minder sneeuw dan anders in die tijd van het jaar. Een aantal skiwedstrijden moest worden afgelast. In het Oostenrijkse Sölden spoelde de sneeuw weg door hevige regenval.

De weerberichten voorspellen voor de komende dagen meer sneeuw. In Oostenrijk zal meer dan 20 centimeter sneeuw vallen.

Op het weblog van NRC-correspondent Coen van Zwol meer over Moskou en Rusland. In de stad Tomsk in Siberië zijn twintig buikdansscholen. Het is in de provinciestad een passie geworden. Lees verder op www.nrc.nl/moskou