Radio Voorkeur

Kunststof. Documentairemaker Sander Francken vertelt over zijn documentaire Dealing and wheeling in small arms, waarin de toename van steeds meer kleine vuurwapens in de wereld aan de orde komt. De film draait vanaf morgen in de Nederlandse filmhuizen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa luna. Publicist Paul Scheffer praat over zijn magnum opus Het land van aankomst dat dit voorjaar verschijnt. Scheffer voert in Nederland, sinds zijn essay over het multiculturele drama in 2000, het debat aan over immigratie. Vannacht laat hij zijn ook zijn licht schijnen over de mogelijke regeringscoalitie en de manier waarop wij in de toekomst met immigratie zouden moeten omgaan.Radio 1, 0.04-1.00u.

De ochtenden. In het eerste uur een gesprek met zanger, schrijver en troubadour Stef Bos, die zichzelf het liefst een boodschapper noemt. Verder een vervolgreportage over de begeleiding van slachtoffers van vrouwenhandel en aandacht voor de mogelijke teleurstellingen en uitdagingen van de nieuwe EU-leden Roemenië en Bulgarije. Morgen, Radio 1, 9.00-11.30u.