Philippoussis mist Australian Open, exit Nalbandian

PERTH, 3 jan. Mark Philippoussis kan niet meedoen aan de Australian Open. De 30-jarige Australische tennisser raakte gisteren tijdens de Hopman Cup geblesseerd aan de rechterknie. Uit onderzoek is gebleken dat hij een operatie moet ondergaan. Philippoussis werd tussen 1999 en 2001 reeds driemaal geopereerd aan zijn linkerknie. Daarnaast onderging hij in 2005 een ingreep aan zijn hamstring. De Australiër dacht weer helemaal fit te zijn, maar gisteren kreeg hij voor de zoveelste keer te maken met een tegenslag. In de partij tegen de Fransman Jerome Haehnel verstapte hij zich toen hij een uiterste poging ondernam de bal terug te spelen. ”Ik wist meteen dat het goed mis zat”, zei Philippoussis. David Nalbandian is al in de eerste ronde van het tennistoernooi in Chennai uitgeschakeld. De 25-jarige Argentijn, in de Indiase stad als tweede geplaatst, verloor gisteren na een goed begin in drie sets van de even oude Deen Kristian Pless: 6-2, 3-6 en 5-7. Voor Pless was het zijn eerste zege op een speler uit de toptien. De Spaanse favoriet Rafael Nadal begon de voorbereiding op het Australian Open overtuigender. Hij versloeg in zijn eerste partij van 2007 de Duitser Rainer Schüttler met 6-4 en 6-2.