Internet Voorkeur

De site van het opvoedkanaal
De site van het opvoedkanaal

Opvoedkanaal. De KRO is in samenwerking met andere zendgemachtigden, ouders en opvoeders die willen inspireren een themakanaal over opvoeden begonnen. De basis voor het kanaal zijn de opvoedprogramma’s van de verschillende omroepen, die in de afgelopen jaren (tot zeer recent) te zien zijn geweest: variërend van het EO-programma Schatjes tot Puberruil van de KRO en Bij ons thuis van Teleac/NOT. Het kanaal Opvoeden doe je zo toont 24 uur per dag en zeven dagen in de week televisie over de opvoeding van kinderen; van baby’s tot pubers. Bovendien kan doorgeklikt worden naar video, boeken en radiofragmenten en tests over hoe men met boosheid en verdriet van kinderen om moet gaan. Uit onderzoek is gebleken dat de samenleving groeiende behoefte heeft aan ondersteuning bij en informatie over opvoeden. Het succes van tijdschriften en tv-programma’s over opvoeden illustreert deze behoefte. De programma’s zijn verdeeld in verschillende blokken die in een carrousel op de site te zien zijn. Behalve bekende titels is er een wekelijks nieuw magazine over actuele opvoedthema’s. De KRO zal bovendien de site regelmatig van nieuwe thema’s (bijv. vakantie, grenzen en afscheid), filmpjes, bijdragen van ouders en deskundigen voorzien.

Zie: www.opvoedendoejezo.kro.nl