Argentijnse film `La antena` opent festival Rotterdam

ROTTERDAM, 3 JAN. - De film La antena van de Argentijnse Esteban Sapir opent op 24 januari de 36e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De zwart-wit film is ook geselecteerd voor de hoofdcompetitie waarin debuten en tweede films strijden om de Tiger Awards. La antena, over een surrealistische televisiedictatuur, is Sapirs tweede film, na Picado fino uit 1996, wel beschouwd als een van de eerste films van de Nuevo Cine Argentino. Festivaldirecteur Sandra den Hamer noemt La antena een van de meest originele films van het komende seizoen, en ”een cinefiel statement tegen de macht van massamedia die ons altijd maar meer-van-het-zelfde voorschotelen, en daarom ook de perfecte openingsfilm voor het International Film Festival Rotterdam dat diversiteit en oorspronkelijkheid hoog in het vaandel heeft”.