Wisselvallig en zacht

Het nieuwe jaar is wisselvallig begonnen en ook de komende dagen hebben we met dit weertype te maken. Bepalend hiervoor zijn lagedrukgebieden die ten noorden van ons land vanaf de Atlantische Oceaan over Scandinavië naar het oosten trekken. Ten zuiden daarvan worden regengebieden en buien in hoog tempo over ons land gestuurd met daarbij bovendien behoorlijk zachte lucht.

Ook vandaag vielen er buien, maar vanavond wordt het geleidelijk overal droog en neemt de wind af. Vannacht waait het in het binnenland nauwelijks meer en kan er een enkele mistbank ontstaan. Het koelt af naar 2 tot 4 graden landinwaarts en 4 tot 6 graden dichterbij zee.

Morgenochtend is het vervolgens nog droog en schijnt de zon af en toe, maar geleidelijk komt er meer bewolking en ’s middags gaat het licht regenen. De zwakke tot matige westenwind neemt gedurende de dag toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot soms hard, kracht 6 tot 7, en draait naar het zuidwesten. Het wordt 7 graden in het oosten tot 9 graden in het westen.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag is het druilerig en blijft het zacht met minimumtemperaturen rond 7 graden. Donderdag vallen er buien, maar neemt de wind geleidelijk af bij opnieuw hoge temperaturen voor de tijd van het jaar: 9 tot 11 graden.

Vrijdag kent vergelijkbare waarden en het lijkt daarbij grotendeels droog te blijven. Ook in het weekeinde is het wisselvallig en zacht.