Televisie Overige films

Gladiator (Ridley Scott, 2000, GB/VS). Een van de grootste vaderlandse bioscoopsuccessen van 2000 is een historische spektakelfilm over het Romeinse Rijk, die behalve over talloze figuranten en gigantische sets ook nog eens beschikte over ‘computer generated images’ (CGI). Russell Crowe is een onkreukbare, tot gladiator gedegradeerde generaal die het opneemt tegen de corrupte keizer Joaquin Phoenix. SBS6, 20.30-22.30u.

Blast from the Past (Hugh Wilson, 1999, VS). Grappen liggen voor de hand in komedie waarin Brendan Fraser zijn eerste 35 levensjaren heeft doorgebracht in een nucleaire schuilkelder en nu kennismaakt met het Amerika van de jaren negentig. Met Sissy Spacek en Christopher Walken als paranoïde ouders. BBC1, 0.05-1.50u.

Des Flug des Albatros (Werner Meyer, 1995, Dld/Nieuw-Zeeland). Meisje ontdekt de mystieke krachten van de natuur in Nieuw-Zeeland. Met o.a. Julia Brendler. Morgen, België 2, 9.45-11.15u.

The Three Lives of Thomasina (Don Chaffey, 1964, VS/GB). Disney-verfilming van verhaal van Paul Gallico. Harteloze veearts heeft gevoelige dochter. Morgen, BBC2, 11.30-13.05u.

* Pillow Talk (Michael Gordon, 1959, VS). Heerlijke romantische komedie met Doris Day en Rock Hudson die via een gezamenlijke huistelefoon verliefd worden, zonder zich te realiseren dat ze een hekel hebben aan elkaar. Dubbelzinnigheden en snedige dialogen. Morgen, BBC2, 14.05-15.45u.

Suske en Wiske: de duistere diamant (Rudi Van Den Bossche, 2004, België/Dld). Live-action verfilming van gelijknamige stripalbum van Willy Vandersteen (album 121) is een film die ergens tussen Kabouter Plop en De schippers van de Kameleon zweeft. Toch is deze verfilming beter geslaagd dan de poppenserie die in de jaren zeventig op tv kwam. Morgen, Ned.3, 15.00-16.25u.