Televisie Film van de dag

Uit de film Ace Ventura: Pet Detective. (Jim Carrey)
Uit de film Ace Ventura: Pet Detective. (Jim Carrey)

Ace Ventura: Pet Detective. Jim Carrey (1962) begon zijn carrière als stand-up comedian in Canada. Na zijn verhuizing naar Los Angeles kreeg „de man met het rubberen gezicht” bijrolletjes in films en tv-series, waaronder het ook in Nederland uitgezonden In Living Colour. Hij bleef optreden in clubs, maar deed in plaats van imitaties improvisaties; soms stond hij naakt op het toneel met alleen een sok om zijn penis. In 1994 werd Carrey een ster door het onverwachte succes van de komedies Ace Ventura: Pet Detective en The Mask. Carrey kan inmiddels miljoenen dollar verdienen met een film. Even leek het erop dat Carrey, die zijn stijl zelf omschreef als „Fred Astaire on acid”, zich niet zou laten temmen door zijn astronomische salaris, maar zijn films werden steeds braver en sentimenteler. In zijn debuutfilm speelt hij een gekke man die in Miami zoekgeraakte huisdieren opspoort.(Tom Shadyac, 1994, VS), Veronica, 20.30-22.05u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg