Rechtszaken tegen Apple over mogelijk misbruik monopolie

New York. Computer- en I-podfabrikant Apple bereidt zich voor op een aantal rechtszaken, zo heeft het bedrijf afgelopen weekend laten weten. De belangrijkste aanklacht gaat om de vermeende monopoliepositie die het bedrijf zou hebben met de internetsite iTunes, die moet worden gebruikt om de I-pod op te laden met muziek. Deze rechtszaak zal dienen in juli, zo maakte het bedrijf bekend. Muziek die van andere downloadsites komt, is veel moeilijker af te spelen op de zeer goed verkochte I-pod van Apple, zo is de aanklacht. Een andere beschuldiging is dat Apple`s laptop G4 naar verhouding vaak stuk gaat. Ook zegt een bedrijf dat Apple inbreuk op een patent heeft gemaakt met een product dat werd ontwikkeld met sportartikelenfabrikant Nike.