Radio Voorkeur

Desmet live. Herhalingen van vorig jaar uitgezonden gesprekken met o.a. literair recensent Kester Freriks over de Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen (1828-1906) en met toekomstonderzoeker Hans Stavleu over zijn vak futurologie en hoe in Nederland met de toekomst wordt omgesprongen. Radio 5, 18.00-19.50u.

Kunststof. Muzikant, theatermaker en schrijver Stijn van der Loo vertelt over zijn muziekvoorstelling Gezang en over zijn roman De held Jacob Mulle waarvoor hij de Halewijnprijs ontving. Radio 1, 19.04-20.00u.

Het andere geluid. Onder anderen een gesprek met de omstreden voorman van de Arabisch-Europese Liga, Dyab Abou Jahjah die op het punt staat naar Libanon terug te keren. Is zijn missie volbracht of heeft hij de hoop opgegeven? Radio 5, 22.02-23.00u.

In concert Passaat. Concert van de Senegalese zanger Nuru Kane. Jarenlang wisselde hij van de ene naar andere band totdat hij in Marokko ‘zijn’ muziek, de muziek van de Gnawa-bevolking, nazaten van zwarte slaven, vond. Opnamen uit oktober vorig jaar. Concertzender, 22.00-24.00u.