Protestactie tegen detentieboten

Protestactie tegen detentieboten Rotterdam, 2 jan. Vier vastgeketende activisten van de actiegroep Stop Deportaties zijn vanmorgen ongemoeid gelaten bij hun protestactie tegen de twee detentieboten in de Rotterdamse Merwehaven. Brandweer en politie besloten de actievoerders niet los te knippen, omdat ze geen bedreiging vormen voor de openbare veiligheid. „Bovendien zitten ze met hun armen in zogeheten buizen waardoor het gevaar bestaat dat we een vinger zouden meeknippen”, zei een woordvoerder van de politie. De actievoerders protesteren voor de tweede keer in Rotterdam tegen het ‘inhumane’ vreemdelingen- en uitzetbeleid van de Nederlandse overheid. Foto Dirk-Jan Visser (Foto: Dirk-Jan Visser / Rotterdam: 02-01-2007) Werkgroep Stop Deportatie blokkeert de ingang van de Bajes boot in Rotterdam om te demonstreren tegen het uitzettingsbeleid. Het personeel moest via een gat in het hek naar binnen. Verschillende busjes van justitie maakten rechtsomkeer.
Protestactie tegen detentieboten Rotterdam, 2 jan. Vier vastgeketende activisten van de actiegroep Stop Deportaties zijn vanmorgen ongemoeid gelaten bij hun protestactie tegen de twee detentieboten in de Rotterdamse Merwehaven. Brandweer en politie besloten de actievoerders niet los te knippen, omdat ze geen bedreiging vormen voor de openbare veiligheid. „Bovendien zitten ze met hun armen in zogeheten buizen waardoor het gevaar bestaat dat we een vinger zouden meeknippen”, zei een woordvoerder van de politie. De actievoerders protesteren voor de tweede keer in Rotterdam tegen het ‘inhumane’ vreemdelingen- en uitzetbeleid van de Nederlandse overheid. Foto Dirk-Jan Visser (Foto: Dirk-Jan Visser / Rotterdam: 02-01-2007) Werkgroep Stop Deportatie blokkeert de ingang van de Bajes boot in Rotterdam om te demonstreren tegen het uitzettingsbeleid. Het personeel moest via een gat in het hek naar binnen. Verschillende busjes van justitie maakten rechtsomkeer. Visser, Dirk-Jan