Internet Voorkeur

Fragment uit Mooi! Weer De Leeuw.
Fragment uit Mooi! Weer De Leeuw.

De Leeuw populairst. Zonder conferences van Freek de Jonge en Youp van ’t Hek was de oudejaarsavond een „tussenjaar”, schreef Henk van Gelder zaterdag in NRC Handelsblad. Desalniettemin keken behoorlijk wat mensen zondagavond naar de tv. Bijna 2,1 miljoen mensen luidden de laatste minuten van het oude jaar uit met het programma van Paul de Leeuw op Nederland 1. Het eerste deel van zijn programma, eerder op de avond, trok ruim 2,2 miljoen kijkers en was het best bekeken programma van de avond. Dat blijkt uit gegevens van de stichting KijkOnderzoek. Alle kijkcijfers van oudejaarsavond staat op de website van de stichting.

De oudejaarsconference van het duo Lebbis & Jansen, samen met Koefnoen ingeklemd tussen de twee programma’s van De Leeuw, trok ruim 1,4 miljoen kijkers. Naar de herhaling van de conference ’s nachts keken nog eens een half miljoen mensen.

Het best bekeken programma bij de commerciële zenders was Oudejaarsloterij Dancing with the Stars op RTL4, waarop ruim 2,1 miljoen mensen afstemden.

Naar de oudejaarsconference van cabaretier Guido Weijers op SBS6 keken bijna 1,3 miljoen mensen.

Alle kijkcijfers staan op www.kijkonderzoek.nl. Het programma van Paul de Leeuw is nog te zien op mooiweerdeleeuw.vara.nl