Indonesië vreest voor veel doden

De Indonesische autoriteiten vrezen dat honderden mensen zijn omgekomen bij twee afzonderlijke transportongevallen in de afgelopen vier dagen. Reddingswerkers zijn gisteren een zoektocht begonnen naar een passagiersvliegtuig met 102 inzittenden nadat het toestel van de radar was verdwenen boven het noorden van de Indonesische archipel. Het vliegtuig, een Boeing 737 van de Indonesische maatschappij Adam Air, had kort tevoren enkele noodsignalen uitgezonden. Afgelopen vrijdag kapseisde al een veerboot in de Javazee, met aan boord meer dan zeshonderd personen. Het schip verging op ongeveer duizend kilometer afstand van de locatie waar het vermiste vliegtuig voor het laatst is gesignaleerd. Tot gisteren hadden reddingsploegen bijna tweehonderd bootpassagiers teruggevonden, aldus de Indonesische autoriteiten. Naar ongeveer vierhonderd personen wordt nog gezocht. (AP, Reuters)