‘Ik geef heel veel uit aan vakanties’

Feike Cats Foto Dirk-Jan Visser (Foto: Dirk-Jan Visser / Rotterdam: 22-12-2006) Feike Cats: (voor rubriek geld en inkomen)
Feike Cats Foto Dirk-Jan Visser (Foto: Dirk-Jan Visser / Rotterdam: 22-12-2006) Feike Cats: (voor rubriek geld en inkomen) Visser, Dirk-Jan

Feike Cats (42) heeft een bedrijf, Cats Marketing & Communicatie B.V., is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Bruto inkomen: 3.900 euro per maand

Hypotheek: 730 euro

Auto: 1 privé (1.000 euro per jaar) en 1 van de zaak (totaal, inclusief afschrijving, 750 euro per maand)

Ziektekostenverzekering: 3.200 euro per jaar (voor 5 personen)

Boodschappen: 800/900 euro per maand

Sparen voor kinderen: 1.900 euro per kind per jaar

Goede doelen: 1.000-2.000 euro per jaar

Wanneer ben je voor jezelf begonnen?

„Twaalf jaar geleden heb ik van de ene op de andere dag besloten dat ik stopte met mijn werk als marketing manager bij Exact. Het zoontje van mijn zus overleed door een verkeersongeluk. Een vreselijke gebeurtenis. Dan word je opeens geconfronteerd met de betrekkelijkheid van het leven. Ik wilde iets gaan doen wat ik echt leuk vond, want ik had het al een tijdje niet meer naar mijn zin op mijn werk. Ik had een goed salaris, van zo’n 6.500 gulden bruto per maand, maar hoe belangrijk is het materiële eigenlijk? Ik wilde mijn hart volgen en ben voor mezelf begonnen. Een andere droom was een boek te schrijven en dat heb ik gedaan, ‘Theorie bestaat niet!’ heet het. Nu werk ik met mijn vrouw in ons bedrijf. Zij werkt twee à drie dagen in de week als een super-secretaresse, voor 1.250 euro bruto per maand.”

Hoe regel je je financiële zaken?

„De bank doet het vermogensbeheer en ik heb een accountant en een belastingadviseur. Maar thuis regel ik zelf de financiële zaken. Mijn vrouw is geen rekenwonder, en het interesseert haar niet. Het gaat goed zo, we hebben nooit ruzie over geld. Ik ben een zuinige ondernemer en voel me verantwoordelijk voor een gezin met drie kinderen. Ik zorg er dus voor dat we wat achter de hand hebben als de wasmachine kapot gaat of als ik zes maanden ziek word. Het enige waar we wel gruwelijk veel geld aan uitgeven, zijn de vakanties.”

Hoeveel gaat er daar dan aan op?

„Als de kinderen vrij zijn, gaan we bijna altijd op vakantie. Zo zijn we in de kerstvakantie aan het skiën, in mei gaan we een weekje naar Zeeland en in de zomer naar Zuid-Frankrijk. Ik denk dat die vakanties per jaar wel 11.000 of 12.000 euro kosten. Maar omdat wij het goed hebben, vind ik dat we ook anderen moeten helpen. We geven elk jaar 1.000 tot 2.000 euro aan goede doelen, onder meer het Sophia Kinderziekenhuis, de CliniClowns en een gehandicapte sporter.”

Marleen Luijt

    • Marleen Luijt