Gouden stembanden en kleuterschoolrefreintjes

cd hiphop Lloyd Banks – Rotten Apple G-Unit/Universal

cd hiphop

Lloyd Banks – Rotten Apple

G-Unit/Universal

„Nah, I can’t play sax or pull a rabbit out a hat, but I can cock back and blow your bladder out your back…” De wereld van rapper Lloyd Banks uit New York is er niet een waar de warmte en gezelligheid van afstraalt. In zijn raps is de dreiging van vuurwapengeweld elk moment aanwezig. Het leverde twee jaar geleden, met zijn debuutalbum The Hunger For More, een rauwe moderne hiphopklassieker op.

Lloyd Banks is een rapper met gouden stembanden en een losse rapstijl vol flair, die met harde, rake teksten zijn omgeving beschrijft. Zijn pompende beats, die vaak zijn opgebouwd rond een simpele loop die steeds wordt herhaald, doen met scratches, oldschoolbreaks en hypnotiserende melodietjes regelmatig denken aan oldschool hiphop.

Maar op deze cd is Banks te vaak een mierzoete jammeraar en wordt zijn rauwe dreigende straatmuziek bijna standaard besmet met bespottelijke kleuterschoolrefreintjes. Banks moet gewoon harde hiphop maken die past bij zijn onversneden rapteksten: „I’m hood like bulletholes and pissy elevators…”

    • Saul van Stapele