Forse omzetgroei supermarkten Jumbo

Amsterdam. Supermarktketen Jumbo heeft vorig jaar een omzet geboekt van 972 miljoen euro. Dat is 20 procent meer dan in 2005. Dit liet het familiebedrijf uit Veghel gisteren weten. Over de nettowinst en het bedrijfsresultaat doet het bedrijf later dit jaar een uitspraak. De forse groei is voor een groot deel toe te schrijven aan de opening van nieuwe winkels. Het totale aantal Jumbo-supermarkten groeide vorig jaar van 76 naar 94, mede door overname van twaalf voormalige Konmar-winkels van concurrent Laurus (Super De Boer). Zonder de uitbreiding nam de omzet met ruim 4 procent toe. Dit is meer dan de 3 procent autonome omzetgroei die het bedrijf over 2005 rapporteerde. Jumbo zei te verwachten dat dit jaar opnieuw ongeveer tien winkels zullen worden geopend. Waarschijnlijk overschrijdt het bedrijf daarmee in het komende voorjaar de honderd vestigingen.