Fijne samples krullen zich vernuftig om de nummers

cd dance MyMy: Songs For The Gentle Playhouse, distr. N.E.W.S.
cd dance MyMy: Songs For The Gentle Playhouse, distr. N.E.W.S.

cd dance

MyMy: Songs For The Gentle Playhouse, distr. N.E.W.S.

Het Duitse label Playhouse werd een paar jaar geleden bekend als broedplaats van de microhouse, een dansstroming die intussen enigszins is opgegaan in de minimal-rage. Isolée was de voornaamste en, vooral, meest succesvolle ster van de Playhouse-stal, met het op talloos veel compilaties opduikende Beau Mot Plage en twee ijzersterke albums in zijn achterzak. Maar vlak toch vooral MyMy niet uit, een Berlijns trio dat op Songs For The Gentle eindeloos veel overhoop haalt en er toch in slaagt om uitgebalanceerd te klinken. De muziek van MyMy zit vol met fijnzinnig verknipte samples, die zich vernuftig krullen om de basiselementen van de nummers. Daar is ook wat mee: warme, organische klanken gaan moeiteloos hand in hand met het digitale, synthetische domein. MyMy slaagt erin om enorm veel muzikale informatie te stoppen in nummers die toch afgepast klinken. Daardoor krijgt Songs For The Gentle een haast bedwelmende diversiteit die toch als eenheid overkomt. MyMy, wat een fijn dansalbum!

    • Jacob Haagsma