EiffelTowers sterkste in Basketbalweek Haarlem

EiffelTowers heeft de 21ste Haarlemse Basketbalweek gewonnen. De ploeg uit Den Bosch versloeg Israël zaterdagavond in de finale met 90-77. Bij rust stonden de Israëli"ers nog met 49-44 voor.

Voor het team van coach Randy Wiel was Leon Rodgers de productiefste speler. Hij maakte 23 punten en werd gehuldigd als de spectaculairste basketballer van het toernooi. Sharone Wright kwam tot 18. Topscorers van Israël waren Ythak Ohanon (23) en Guy Pniny (16).

EiffelTowers deed ter plekke ook nog zaken door de Israëlische international Roi Berkowitz aan te trekken. De 24-jarige guard (1,84 meter) werd twee weken geleden ontslagen bij AEL Limassol. De zoon van de legendarische Mickey Berkowitz, die met Maccabi Tel Aviv jarenlang in de Europese top speelde, was op Cyprus een ploeggenoot van de 2,20 meter lange Nederlander Remon van de Hare. Zij speelden onlangs nog voor de ULEB Cup tegen Amsterdam Astronauts. De club uit de hoofdstad eindigde in de HBW als derde. Het team van coach Joe Spinks won in de strijd om de derde plaats met 92-84 van Soles de Mexicali. Bij rust was het verschil miniem: 39-38.

Bij Amsterdam onderscheidde huurling Tamien Trent, die binnenkort te horen krijgt of zijn tijdelijke contract wordt verlengd, zich als schutter. Hij tekende voor 30 punten. Jovo Glavinic en Jamaal Brown kwamen beiden tot 15. Onder de borden heerste Shea Washington, 11 rebounds. De ‘Suns’ uit Mexico leunden zwaar op James Penny: 24 punten en 11 rebounds.

De organisatie kon in totaal 16.500 toeschouwers verwelkomen in het Kennemer-sportcentrum. Er was gerekend op 15.000. Toch zal de begroting niet sluitend zijn. Dat heeft onder meer te maken met extra kosten die gemaakt zijn door het wegblijven van bijvoorbeeld de uitgenodigde Egyptische club, die al een voorschot had gekregen. Toch is het zeker dat er een 22ste editie komt.

Travis Young (EiffelTowers) werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler. De guard uit Den Bosch werd met Moran Rot (Israël), de forwards Reed Rawlings (BCI Edge) en Greg Lewis (Soles) en center Sharone Wright (EiffelTowers) gekozen in het All-Starteam. Rawlings was topscorer met gemiddeld 23,3 punten, Jamaal Brown de beste rebounder (10,3). De Kees Akerboom-trofee voor de beste driepuntenschutter ging naar Astronaut Stefan Wessels. (ANP)