Doodgeschoten man bij discotheek was Rotterdammer

ROTTERDAM. De man die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd doodgeschoten bij discotheek Maassilo in Rotterdam is een 37-jarige Rotterdammer. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Bij de schietpartij raakte een 25-jarige portier ernstig gewond. Hij ligt in het ziekenhuis. De schietpartij ontstond buiten na afloop van een feest en had waarschijnlijk te maken met een uit de hand gelopen ruzie. Maassilo is onderdeel van Now & Wow, een van de bekendste danceclubs van Nederland. De gemeente en directie besloten de discotheek tot en met zaterdag 13 januari te sluiten. Daardoor kon het nieuwjaarsfeest niet doorgaan en werden ongeveer vierduizend mensen gedupeerd. Vorig jaar december was er ook een schietpartij voor de ingang van de danceclub. Daarbij raakte een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel zwaargewond.