Dit is een cd-recensie. Een céé…déé-recensie, jááá

cd hiphop Young Jeezy – The Inspiration Def Jam/Universal

cd hiphop

Young Jeezy – The Inspiration

Def Jam/Universal

Dit is een cd-recensie (een céé…déé-recensííéé…jáááh…). En het zou zomaar kunnen (kúnnennnnnn… jáááh…) dat u deze cd-recensie (wat!) niet helemaal uitleest omdat u zich (u…zich…jáááh…) na een tijdje wat gaat irriteren (…téren…) aan de wijze waarop (op!) deze cd-recensie (jááááh…céé…déé…) geformuleerd is (wat? is!). Deze recensie (jáááh!) is namelijk geschreven (huh? ja!) zoals Young Jeezy (Jéééézy) uit Atlanta (At-lan-tááá) rapt, met heel veel lang uitgerekte woorden, kreetjes (há!) en eindeloze herhalingen, waardoor zelfs de meest clichématige zinnen (zinnen, zinnen, zinnen) aan kracht winnen (winnnnnennnnnnn!).

Van zijn debuutalbum verkocht Young Jeezy twee miljoen albums en nu wil hij er drie miljoen verkopen. Zijn slome, grimmige raps gaan nog steeds over het straatleven, de bassen zijn nog steeds loom, zwaar en dreigend, de drums stuiteren er op los, de hi-hats ritselen en de producties zijn nog steeds vet. Alleen was het vorige album beter. Want hoe aanstekelijk de prettig slome rapstijl van Young Jeezy ook is, dit tweede album is toch iets te veel een herhalingsoefening.

    • Saul van Stapele