Chirurgen zijn de knapste dokters

rotterdam. Chirurgen zijn knapper dan internisten, en bovendien gemiddeld zeven centimeter langer. Maar ze halen het niet bij acteurs die artsen spelen, zoals George Clooney in ER. Artsen (onder wie een echtpaar van een chirurg en een internist) hebben de proef op de som genomen in een academisch ziekenhuis in Barcelona: ze lieten acht vrouwelijke artsen en verpleegkundigen 24 foto’s van mannelijke collega’s beoordelen. De chirurgen scoorden gemiddeld een 4,4 op de 7-puntsschaal tussen ‘lelijk’ en ‘heel erg knap’, waar de even oude internisten maar een 3,7 haalden. De internisten waren ook vaker kaal. De auteurs van de studie die verscheen in het vrolijke kerstnummer van het British Medical Journal houden het erop dat de extra centimeters voor de chirurgen handig zijn om leiderschap uit te stralen, en natuurlijk voor het overzicht in de operatiekamer.