Bloedend hoofd ontbreekt op cd Bromheads Jacket

cd pop Bromheads Jacket. Dits From The Commuter Belt Marquis Cha Cha
cd pop Bromheads Jacket. Dits From The Commuter Belt Marquis Cha Cha

cd pop

Bromheads Jacket. Dits From The Commuter Belt Marquis Cha Cha

Het openingsnummer is goud: de manier waarop de nijdige punkgitaren van What Ifs And Maybes overgaan in het ironische ‘Uh-uh’ van zanger Tim Hampton, gevolgd door een woordenstroom in onvervalst working class-Sheffields. Want de Britse band Bromheads Jacket komt uit Sheffield, en dat is tegenwoordig misschien nog een grotere last dan vroeger. De kans dat een vergelijking met Arctic Monkeys wordt gemaakt, is groot, en in het geval van het debuut Dits From The Commuter Belt niet vergezocht.

Ook Bromheads Jacket becommentarieert het leven van Engelse hangjongeren. Ze spelen strakke, hoekige akkoorden, maar de gitaar is soms te doorsnee. Al laat een enkel nummer horen hoe het wel moet, zoals He Likes ’em Airbrushed. Zanger Hampton gaat prettig buiten de lijntjes: in Nederland hebben we al twee keer kunnen zien hoe hij zich van puur enthousiasme van het podium stortte en met bloedend hoofd onverstoorbaar verder zong. Zijn live-inzet is uitzonderlijk. Maar op cd wil je meer.

    • Hester Carvalho