And…we’re back

Een week naar Nederland, daarna een paar dagen in de sneeuw in Vermont en ik ben er weer helemaal klaar voor, voor het wereldschokkende nieuws dat zo’n tweede januari traditiegetrouw voortbrengt. Laten we dus even rustig aan beginnen. am New York (een Metro-achtige gratis krant) opent vandaag met metro-vertragingen. Die worden hoe langer hoe meer

metro.jpgEen week naar Nederland, daarna een paar dagen in de sneeuw in Vermont en ik ben er weer helemaal klaar voor, voor het wereldschokkende nieuws dat zo’n tweede januari traditiegetrouw voortbrengt.

Laten we dus even rustig aan beginnen. am New York (een Metro-achtige gratis krant) opent vandaag met metro-vertragingen. Die worden hoe langer hoe meer (journalistendooddoener: ‘steeds meer’, bij gebrek aan harde cijfers) veroorzaakt door nauwelijks of niet etende meisjes. Reden genoeg om er vandaag mee uit te pakken. Lees maar.

De krant vond zelfs een slachtoffer/boosdoener: de 17-jarige Talisa McGraw. Ze had het avondeten overgeslagen, net als het ontbijt, viel flauw en werd toen zo rustig mogelijk een ambulance ingetakeld. Niks aan de hand verder, maar de metro werd wel vertraagd.

Doe het Talisa overigens liever niet na: de MTA heeft slechts op zeven van de 468 metrostations medisch personeel. De krant vroeg overigens ook aan lezers wat ze vinden van de dunne meisjes en hun vertragingen. Leukste commentaar is van iemand die tegenover Condé Nast werkt, een uitgever van modebladen die bekend staat om de dieetwoede van de meisjes die er werken (denk ‘The devil wears Prada’). Zijn reactie? “I guess I’m screwed.”

    • Freek Staps