7 redenen om thuis te blijven

1 Game

Guitar Hero II

Uitgever: CD Contact DataPrijs: 49 euro (Guitar Hero II PlayStation 2 game) prijs: 89 euro (Guitar Hero II game + gitaar)

De eerste Guitar Hero verscheen opvallend geruisloos op de markt maar groeide al snel uit tot een ware culthit. Deel 2 staat beduidend meer in de spotlights. MTV sponsort heuse Guitar Hero II-wedstrijden en een Xbox 360-versie verschijnt volgend jaar. Maar nu al kunnen rocksterren zich laten gelden in de huiskamer met de PlayStation 2 versie. Met behulp van een plastic gitaar moet de speler op het ritme van rockmuziek de juiste gekleurde knoppen op de gitaarhals in drukken. Deze knoppen komen overeen met de opgelichte kleuren op het beeldscherm. Doe je dit goed, dan gaat het virtuele publiek helemaal uit zijn dak. Deel 2 is op diverse punten verbeterd. De lijst met tracks is uitgebreid en bevat een boel lekkere foute rocksongs. Kiss, Guns ’n Roses en Aerosmith, ze zijn allemaal van de partij. In je eentje rocken is al leuk, maar met zijn tweeën heb je nog meer plezier. Heeft een vriend of vriendin ook een plastic gitaartje dan kun je om en om de lead- en slaggitaar voor je rekening nemen. (JM)

2 Film

Gladiator

SBS 6, 20.30-22.30u.

Deze actiefilm met Russell Crowe heeft als ondertitel: ‘Alles wat je doet tijdens je leven, weergalmt in de eeuwigheid’. Daarom probeert de Romeinse generaal Maximus alles om de dood van zijn vrouw en kind te wreken. Hij trekt als gladiator naar Rome om wraak te nemen op de man die de moord plande, Commodus, de beoogde opvolger van de keizer. De film won in 2001 vijf Oscars, onder andere voor beste acteur en film.

3 Reality

True CSI

RTL 7, 21.30-22.30u.

Dit keer geen moorden die in scène zijn gezet, maar echte zaken. Elke aflevering begint met een plaats delict en vanaf daar worden er aanwijzingen gezocht. Er komen forensische onderzoekers aan het woord en pathologen-anatomen. In deze aflevering belt een man in paniek naar de politie. Zijn vrouw is gedood door een inbreker en hij is buiten westen geslagen. Door middel van reconstructies wordt de moordenaar achterhaald.

4 Comedy

Ali in da USAiii

Ned. 3, 22.30-23.05

Ali G is back! Sasha Baron Cohen laat Borat even voor wat hij is en maakt Amerika onveilig in zijn hiphopoutfit. Hij probeert antwoord te vinden op de volgende levensvragen: Mag je iemand vermoorden als die je vriendin heeft afgepakt? Zou het verboden moeten zijn om seks te hebben boven de vijftig? Ali’s gesprekspartners, Amerikaanse beroemdheden en doorsnee burgers, gaan er nog serieus op in ook.

5 Zonnebrand

BIKINIPIANO

www.oooooouch.com

Wie in deze koude winterdagen droomt van een zonovergoten strand en kreunende meisjes in bikini, kan zijn droom werkelijkheid zien worden op www.oooooouch.com. Op deze website kun je op acht zonnebadende en zonverbrande bikinibabes klikken, waarna elk meisje zich omdraait en in een verschillende toonaard ‘aai’, ‘oei’ of ‘euh’ kreunt. De website werd als promotie voor een zonnebrandcrème (Sundown) ontworpen door een Braziliaans reclamebureau. Met deze bikinipiano kun je zwoele zomerliedjes componeren door met je muis op de verschillende meisjes te klikken. (Voor snellere nummers zijn de cijfertoetsen van 1 tot en met 8 aan te raden.) Je kunt je bikinipianostukken ook opnemen. En wie weinig inspiratie heeft, kan de voorgeprogrammeerde liedjes uit de jukebox afspelen. Zo is er een nieuwe versie van de Beatleklassieker ‘Here comes the sun’. (EB)

6 Film

Klassieke film: The Searchers

Warner Brothers

In de staart van de top 250 beste films staat-ie: The Searchers, een western met John Wayne. Schandelijk laag natuurlijk, dit meesterwerk van John Ford. The Searchers is een mijlpaal, op het gebied van karaktertekening. De film, volgens Steven Spielberg één van de drie beste films ooit gemaakt, vertelt het verhaal van de verbitterde ex-confederale soldaat Ethan Edwards (Wayne) die na een slachtpartij op zijn familie door Comanches vijf jaar lang de indianen achtervolgt om zijn ontvoerde nicht letterlijk ‘uit haar lijden te verlossen’. De film stelt op een confronterende manier racisme, haat, wraak, geweld en wreedheid aan de orde. Het is ontzagwekkend mooi gefilmd en geldt als een keerpunt bij het denken over indianen, de Go West-mentaliteit en de rol van het leger. De special edition bevat interessante toelichtingen van Peter Bogdanovich en Martin Scorcese, trailers en promotiemateriaal.(DR)

7 Site-hearing

Less than three

http://blog.wired.com/tableofmalcontents/2006/10/less_than_three. html

„Oh, I just can’t wait to get home from school, so I can get online and talk with my boyfriend…!” Zo begint het liedje Less than three– goeie titel, want je hoeft het maar twee keer te draaien en het is niet meer uit je hoofd te branden, deze Japans-Oostduitsig klinkende elektro-hit over de internetfantasieën van een schoolmeisje. Alles seksloos. Het meest erotische dat ze haar vriendje toefluistert is „your webpage is so cute”. Hoewel, bedoelt ze met ‘less than three’, <3 in emoticontaal, nou eigenlijk een hartje of een erect piemeltje? Nog maar eens draaien, voor de zekerheid. Deze achtbaanmuziek is zoet, mierzoet. Het doet het glazuur van je tanden springen. „You’re so funny, here we go: ROFLMAO!”. Dat betekent rolling on the floor laughing my ass of. De clip met Japanse cartoonfiguren is leuk om te zien. (EdB)

Met bijdragen van Eline Bergmans, Ellen de Bruin, Jan Meijroos en Dik Rondeltap.

    • Ellen de Bruin
    • Dik Rondeltap
    • Jan Meijroos
    • Met van Eline Bergmans