Horlepiep in Rio (III)

nacht1.jpgAdembenemd. Het eerste vette kwartier van 2007 was de hemel boven het strand van Copacabana non-stop bont gekleurd. De in volledig witte kledij gestoken Brazilianen stonden vrolijk te klappen en te heupwiegen bij de kleurendouche. Eerder op de avond hadden ze inderdaad na lange sessies vol geprevel en gekus karrenvrachten vol bloemen in zee gekieperd. En veel mannelijke urine, want de Braziliaan is als het niet anders kan een ongegeneerd stevige zeikerd.

Jammer dat de Braziliaanse meteorologen net zulke onnozele - zoals mijn vader zou zeggen - koekenbakkers zijn als de nacht2.jpgNederlandse Erwin Krollen. De zelfverzekerd aangekondigde zwoel droge oudejaarsdag bleek een kletsnatte, frisse feestdag. Maar weinig Brazilianen konden zich herinneren dat het op de laatste dag van het jaar ooit eerder zoveel had geregend.

Toch kon het de pret niet drukken. Brazilianen verstaan als geen ander de kunst van het leven te genieten. En als het feest is dan is het feest. Ook in de regen kan je dansen.

caipin.jpgIemanjá kan tevreden zijn.

    • Marcel Haenen