Witte truffel

Witte truffel Nee, dit zijn geen rendierkeutels. Dit is een enorme witte truffel. Witte truffel vind je in de regio Piemonte in Italië en is een delicatesse die gebruikt wordt in luxe gerechten. Hij is moeilijk te vinden; truffel groeit onder de grond op de wortels van eikenbomen. Eigenlijk is het dus een schimmel. Het lekkerst is de vers geplukte truffel. Na enkele dagen al verliest hij zijn smaak. Deze witte truffel, die onder de hete lampen tentoongesteld staat in Hongkong, is vast allang niet meer zo smakelijk. Toch heeft een meneer de truffel gekocht voor 125.000 euro. Zoveel is er voor een zwam waarschijnlijk nog nooit betaald. (foto: AP/Vincent Yu) A huge Italian white truffle is displayed at a press conference at a hotel in Hong Kong Tuesday, Nov. 14, 2006. A Hong Kong property tycoon and his wife have paid euro125,000 (US$160,406) for the huge Italian white truffle, expected to be the world's most expensive ever.(AP Photo/Vincent Yu)
Witte truffel Nee, dit zijn geen rendierkeutels. Dit is een enorme witte truffel. Witte truffel vind je in de regio Piemonte in Italië en is een delicatesse die gebruikt wordt in luxe gerechten. Hij is moeilijk te vinden; truffel groeit onder de grond op de wortels van eikenbomen. Eigenlijk is het dus een schimmel. Het lekkerst is de vers geplukte truffel. Na enkele dagen al verliest hij zijn smaak. Deze witte truffel, die onder de hete lampen tentoongesteld staat in Hongkong, is vast allang niet meer zo smakelijk. Toch heeft een meneer de truffel gekocht voor 125.000 euro. Zoveel is er voor een zwam waarschijnlijk nog nooit betaald. (foto: AP/Vincent Yu) A huge Italian white truffle is displayed at a press conference at a hotel in Hong Kong Tuesday, Nov. 14, 2006. A Hong Kong property tycoon and his wife have paid euro125,000 (US$160,406) for the huge Italian white truffle, expected to be the world's most expensive ever.(AP Photo/Vincent Yu) Associated Press

Nee, dit zijn geen rendierkeutels. Dit is een enorme witte truffel. Witte truffel vind je in de regio Piemonte in Italië en is een delicatesse die gebruikt wordt in luxe gerechten. Hij is moeilijk te vinden; truffel groeit onder de grond op de wortels van eikenbomen. Eigenlijk is het dus een schimmel. Het lekkerst is de vers geplukte truffel. Na enkele dagen al verliest hij zijn smaak. Deze witte truffel, die onder de hete lampen tentoongesteld staat in Hongkong, is vast allang niet meer zo smakelijk. Toch heeft een meneer de truffel gekocht voor 125.000 euro. Zoveel is er voor een zwam waarschijnlijk nog nooit betaald. (foto: AP/Vincent Yu)