Tweede zege voor EiffelTowers in Basketbalweek

HAARLEM, 28 dec. EiffelTowers heeft gisteren ook zijn tweede wedstrijd bij de Haarlem Basketbalweek gewonnen. De ploeg uit Den Bosch was met 92-83 te sterk voor het nationale team van Israël. Bij rust keek EiffelTowers tegen een 40-47 achterstand aan. De ploeg van coach Randy Wiel had veel te danken aan Travis Young en Leon Rodgers. Beide Amerikanen scoorden 23 punten en waren daarmee topscorers aan Bossche zijde. De ploeg is nog niet verzekerd van een plek in de kruisfinale, aangezien Israël en Capitals ook op 4 punten kunnen uitkomen. Capitals won gisteren met 93-70 van Estudiantes. De ploeg uit Groningen moet vandaag van EiffelTowers winnen om nog kans te maken op een plaats in de kruisfinale. In de andere poule won Omniworld gisteren met 80-79 van de Amerikaanse formatie BCI Edge. Omniworld was al kansloos voor een plek in de kruisfinales. BCI maakt vandaag met Amsterdam Astronauts wie ploeg vanuit poule A naar de knockoutfase gaat. Soles de Mexicali uit Mexico is na drie zeges reeds groepswinnaar.