7 redenen om thuis te blijven

Taartje ‘gezond’
Taartje ‘gezond’

1 bordspel

Attika

Adviesprijs 31, 95 euro

Attika speelt zich af in de Klassieke Oudheid. De bedoeling van het bordspel is om de steden Athene, Thebe, Sparta en Corinthe uit te breiden met gebouwen. Je wint wanneer je al je gebouwen op de kaart hebt geplaatst, of als je twee tempels met elkaar hebt weten te verbinden.

Voor de bouw van theaters, wijngaarden en havens zijn grondstoffen nodig. Die kun je kopen, of je kunt de grondstoffen gebruiken die al op het bord liggen. Als je toevoegingen in een logische volgorde komen te liggen (eerst de haven, dan een schip), kun je gratis bouwen. Tactiek is een belangrijke factor in dit spel, maar ook geluk: grondstoffen en gebouwen trek je blind.

Tijdens het spel kun je zien hoe ver je tegenstanders zijn, en ze tegenwerken, bijvoorbeeld door ze op weg naar jouw tempel af te snijden. Het spel eindigt meestal als iemand alle gebouwen plaatst. Het is namelijk best makkelijk om te zorgen dat je tegenstander niet twee tempels kan verbinden. De spelregels zijn simpel, maar er zit meer achter dan je denkt. Hoe vaker je speelt, hoe meer je ontdekt. Voor twee tot vier spelers. (FH)

2 Film

Lepel

Ned. 1, 18.20-20.00u

De ouders van de jongen Lepel verdwijnen op mysterieuze wijze en hij moet bij zijn oma Koppenol gaan wonen. Zij gebruikt Lepel als knecht, maar hij weet te ontsnappen. In een warenhuis, waar hij zich verstopt, ontmoet hij het stoere meisje Pleun. Samen proberen ze de ouders van Lepel te vinden. Lepel won de jongerenprijs op het filmfestival Giffoni Hollywood. Met: Carice van Houten. Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen.

3 Sprookje

Wie wordt de man van Froukje?

RTL 4, 20.30-21.00u.

Presentatrice en ex-soapie Froukje de Both gaat, via dit programma, op zoek naar haar prins op het witte paard. De 34-jarige vrijgezel doet vanavond een oproep aan alle mannen in Nederland. Iedereen kan zich opgeven. Froukje is bang dat er alleen mannen reageren die geïnteresseerd zijn in haar carrière. Mocht ze de ware niet vinden, dan hoopt ze er een aantal vrienden bij te krijgen. De volgende aflevering is in maart 2007.

4 Film

About a boy

Net 5, 20.30-22.30u.

Will (Hugh Grant) is onvolwassen, single, rijdt in snelle auto's en gaat naar trendy clubs. Zijn manier om aan vrouwen te komen is het bezoeken van avonden voor alleenstaande ouders. Will heeft zelf geen kinderen, maar ontmoet op z'n bijeenkomst Marcus. Een erg serieuze jongen van twaalf. Er ontstaat een bijzondere vriendschap. Marcus leert Will om ouder te worden. Gebaseerd op een boek van Nick Hornby.

5 Touwtje springen

Touwtjespringen zonder touw

www.jumpsnap.com Richtprijs is 45 euro

De JumpSnap is een elektronisch springtouw dat je sprongen telt zonder dat je een touw moet draaien. Het toestel berekent bovendien het aantal calorieën dat je verbrandt. Het apparaat bestaat uit twee handvatten met een gewichtje eraan. Wel wordt aanbevolen om een anti-schokmat te gebruiken om de gewrichten niet te veel te belasten. Volgens de uitvinder van de JumpSnap is touwtjespringen een van de beste fitnessoefeningen. Maar zelf raakte hij vaak gefrustreerd over de ruimte die nodig is om het touw te draaien en over de onmogelijkheid om met een echt springtouw constant te springen, omdat je af en toe op het touw springt. Volgens de website verbrand je door vijf minuten te springen met de JumpSnap ongeveer 100 calorieën. En dat zou meer zijn dan met elk ander fitnesstoestel. Ideaal dus om de eindejaarskilo’s kwijt te raken. (EB)

6 Stalken

dvd Irresistible

Adviesprijs 14,95 euro

Alleen al door hoofdrolspelers Susan Sarandon en Sam Neill is de dvd van Irresistable (2006) meer dan de moeite waard. Sarandon lijkt al meer dan tien jaar niet ouder te worden, behalve wanneer ze in de film een sprintje trekt, en Sam Neill acteert altijd overtuigend. Sophie (Sarandon) heeft het gevoel gestalkt te worden door een collega van haar echtgenoot (Neill). Niemand, inclusief haar man, wil haar geloven. Langzaam lijkt ze paranoïde te worden. De kijker blijft ook erg lang in het ongewisse, want veel meer dan een klapperend raam, een onbekende auto voor de deur gebeurt er eigenlijk niet. Toch bekruipt je het gevoel van het begin af aan dat er iets onheilspellends staat te gebeuren. Sophie blijkt een geheim uit een ver verleden met zich mee te dragen. Uiteindelijk leidt dit tot een bloedstollend eind. Een film om eens goed voor te gaan zitten op een regenachtige zondagmiddag of op de late avond. (GW)

7 Taart

Taarten online bestellen

www.gefelicitaart.nl

Geen verjaardag zonder taart en cadeautjes. Maar wat moet je nu weer kopen voor de jarige job? Iedere keer is het piekeren over een leuk verjaarscadeau, terwijl het antwoord voor de hand ligt: koop een taart. Omdat je een druk leven hebt en omdat je de verjaardagstaart niet een week van tevoren wilt kopen – muffe taart is niet echt een cadeau – , bestel je je eetbare presentje op gefelicitaart.nl. Geef voor 16.30 uur je bestelling door en een van de driehonderd bakkers, die bij de site zijn aangesloten, bezorgt de volgende dag je taart. Wie origineel wil zijn, kan de taart ook customizen met een foto of logo. Mocht je zelf bijna jarig zijn en heb je je verlanglijstje, vol boeken en cd’s, al doorgegeven, kan je natuurlijk ook je eigen verjaarstaart online bestellen. Maar het leukste is om een taart cadeau te doen: als gulle gever mag je op het verjaardagsfeest je net geschonken geschenk opeten. (MvdM)

Met bijdragen van Eline Bergmans, Fieke Hoogstad, Mees van der Made, Gert-Jan Wondergem