kerst voor een prikje

Ongewenste sinterklaascadeaus worden massaal te koop aangeboden via internet. Op de advertentiesites Marktplaats.nl en Speurders.nl zijn tal van goedkope cadeaus te vinden. Vaak nog in de originele verpakking en dus zo goed als nieuw. kerstpapiertje erom, onder de boom en klaar. Niemand heeft door dat het een tweedehandsje is. Online lootjes trekken SINTERKLAAS (Bram van der VLUGT) is weer in het land. foto VINCENT MENTZEL/NRCH ===F/C-- voor Z .1 dec. 2001
Ongewenste sinterklaascadeaus worden massaal te koop aangeboden via internet. Op de advertentiesites Marktplaats.nl en Speurders.nl zijn tal van goedkope cadeaus te vinden. Vaak nog in de originele verpakking en dus zo goed als nieuw. kerstpapiertje erom, onder de boom en klaar. Niemand heeft door dat het een tweedehandsje is. Online lootjes trekken SINTERKLAAS (Bram van der VLUGT) is weer in het land. foto VINCENT MENTZEL/NRCH ===F/C-- voor Z .1 dec. 2001 Mentzel, Vincent

1 Jij, je zus, broer en ouders sturen natuurlijk elk jaar braaf een kerstkaartje naar opa en oma. Stop die kaarten in één envelop en deel de verzendkosten. Zo bespaar je zeker twintig cent per kaart.

2 Ongewenste sinterklaascadeaus worden massaal te koop aangeboden via internet. Op de advertentiesites Marktplaats.nl en Speurders.nl zijn tal van goedkope cadeaus te vinden. Vaak nog in de originele verpakking en dus zo goed als nieuw. kerstpapiertje erom, onder de boom en klaar. Niemand heeft door dat het een tweedehandsje is.

3 Recycle je kerstboom. Na de feestdagen staat zo’n naaldboom, natuurlijk zonder ballen, ook aardig in de tuin. Maar let op: om je kerstboom te recyclen heb je meer nodig dan alleen een gat in de grond. De boom moet eerst wennen aan het koude winterweer, dus laat hem acclimatiseren in de kelder of garage. Op internet zijn verschillende websites met nog meer tips en trucs om jaren van dezelfde kerstboom te genieten.

Vooral niet doen: Iedereen uitnodigen om bij jou Kerstmis te vieren. Naast het geld dat je kwijt bent aan de cadeaus kosten hapjes en drankjes al snel zo’n honderd euro. Dat geld kun je gemakkelijk besparen door te zorgen dat je niet thuis bent, maar bij een ander hapjes en drankjes nuttigt.