Dubbele bomaanslag in Iraakse hoofdstad eist zeker 57 levens

Bagdad. Bij een dubbele bomaanslag op een plein in het centrum van Bagdad zijn gisteren zeker 57 mensen gedood en meer dan 150 gewond, aldus de politie. De meeste slachtoffers zijn shi`ieten. Doelwit waren losarbeiders die zich op het Tayaranplein elke ochtend verzamelen voor een dag werk. De daders zijn naar wordt aangenomen sunnieten. Gisteren werd ook opnieuw een journalist vermoord, een Iraakse cameraman die werkte voor een Amerikaanse nieuwsorganisatie. Zuid-Afrika maakte gisteren bekend dat zondag ten noorden van Bagdad vier Zuid-Afrikaanse beveiligers zijn ontvoerd. Het Amerikaanse leger maakte bekend dat zondag drie Amerikaanse militairen zijn gedood bij een bomexplosie ten noorden van Bagdad. December is met nu al 46 Amerikaanse doden op weg een van de bloedigste maanden te worden voor de Amerikaanse strijdkrachten in Irak.