Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Waterpolosters eindigen als vijfde in Californië

LOS ALAMITOS, 11 dec. De Nederlandse waterpolovrouwen zijn in het toernooi om de Holiday Cup in Californië als vijfde geëindigd. De ploeg van bondscoach Robin van Galen was in de wedstrijd om de vijfde plaats te sterk voor Italië: 11-9 (1-2, 5-2, 4-4 en 1-1). Het was de enige zege van Nederland bij het vriendschappelijke toernooi. In de groepsfase eindigde Nederland als laatste met twee gelijke spelen en drie nederlagen. Italië was in de groepsronde nog met15-14 te sterk voor Nederland. De VS wonnen het toernooi na een zege op Rusland.