Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Strijd laait op in oosten van Tsjaad

Ndjamena, 11 dec. Rebellen en regeringstroepen in Tsjaad claimen beiden dat ze controle hebben over het oostelijk stadje Biltine na hevige gevechten. Volgens de autoriteiten zijn twee rebellenleiders zwaar gewond geraakt en is één gevangen genomen. Maar volgens rebellen zijn juist 300 soldaten van het leger gedood en 200 gevangen genomen. Mahamat Nouri van de rebellenbeweging UFDD zei dat 50 rebellen zijn gedood en 60 gewond zijn geraakt.