Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Prijs voor gedode journaliste

Moskou, 11 dec. De in oktober vermoorde Russische journaliste Anna Politkovskaja heeft postuum een mensenrechtenmedaille van de Russische overheid gekregen. Mensenrechtencommissaris Vladimir Loekin heeft de onderscheiding afgelopen vrijdag uitgereikt aan de adjunct-hoofdredacteur van de krant waar de journaliste werkte. ”De bescherming van journalisten die het niet eens zijn met de regering moet verbeterd worden”, aldus Loekin tijdens de korte plechtigheid bij de Novaja Gazeta. Politkovskaja stond kritisch tegenover president Poetin en zijn optreden in Tsjetsjenië. Ze werd op 7 oktober door onbekenden doodgeschoten.

Meer over het verdwijnen van het analoge signaal op www.nrc.nl/media