Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Popprijzen

De Grolsch Grote Prijs, afdeling pop/rock, is zaterdag in De Melkweg in Amsterdam gewonnen door The Kevin Costners. De publieksprijs was voor Zwart Op Wit uit Heerenveen. De hoofdprijs in de categorie hiphop/r&b in Paradiso, was voor Blaxtar uit Zwolle. Lucky Fonz III uit Amsterdam won in De Melkweg de eerste prijs in de categorie singer-songwriter. De winnaars krijgen onder andere een werkbudget van 5000 euro, opnametijd in een professionele studio, coaching en diverse optredens.