Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Nederlander wint WK virtueel voetballen

Amsterdam. De 17-jarige Andries Smit uit Den Haag heeft zaterdag in Amsterdam de FIFA Interactive World Cup 2006 gewonnen.

Smit is daarmee wereldkampioen virtueel voetballen geworden. Aan de finale van deze derde jaarlijkse World Cup namen de 128 beste FIFA-gamers uit 68 landen deel. Smit won zaterdag met 6-4 van zijn Oostenrijkse tegenstander. Hij speelde met het Braziliaanse team. De jonge Hagenaar heeft 20.000 dollar aan prijzengeld gewonnen. Hij mag ook naar het gala dat de wereldvoetbalbond 18 december houdt in Zürich, waar bekend wordt wie wereldvoetballer van het jaar is. De kandidaten zijn de Italiaan Fabio Cannavaro, de FransmanZinedine Zidane en de Braziliaan Ronaldinho. Cannavaro werd eind november al uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar.