Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Nederlander beste computervoetballer

Nederlander beste computervoetballer Amsterdam, 11 dec. Fans van een Koreaanse gamer bejubelen hun held tijdens de FIFA Interactive World Cup 2006, die dit weekeinde plaatsvond in Amsterdam. De 17-jarige Andries Smit uit Den Haag won dit wereldkampioenschap computervoetbal, en daarmee 20.000 dollar (ruim 15.000 euro). Aan de finale van deze derde jaarlijkse World Cup namen de 128 beste FIFA-gamers uit 68 landen deel. Foto Bram Budel Wereldfinale FIFA interactive world cup 2006 in Amsterdam. De supporters van de koreaanse speler (links) juichen als hij een doelpunt maakt tijdens de kwart finale. 128 voetbalgamers uit de hele wereld spelen tegen elkaar op een spelcomputer, de winnaars van elke ronde (4 minuten voetballen) gaan door na de vlogende ronde totdat er een winnaar overblijft, die wint een geldprijs van 20.000 US dollar. FOTO: BRAM BUDEL
Nederlander beste computervoetballer Amsterdam, 11 dec. Fans van een Koreaanse gamer bejubelen hun held tijdens de FIFA Interactive World Cup 2006, die dit weekeinde plaatsvond in Amsterdam. De 17-jarige Andries Smit uit Den Haag won dit wereldkampioenschap computervoetbal, en daarmee 20.000 dollar (ruim 15.000 euro). Aan de finale van deze derde jaarlijkse World Cup namen de 128 beste FIFA-gamers uit 68 landen deel. Foto Bram Budel Wereldfinale FIFA interactive world cup 2006 in Amsterdam. De supporters van de koreaanse speler (links) juichen als hij een doelpunt maakt tijdens de kwart finale. 128 voetbalgamers uit de hele wereld spelen tegen elkaar op een spelcomputer, de winnaars van elke ronde (4 minuten voetballen) gaan door na de vlogende ronde totdat er een winnaar overblijft, die wint een geldprijs van 20.000 US dollar. FOTO: BRAM BUDEL Budel, Bram