Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

HD versie 2

Terwijl in Nederland de eerste Blu-ray spelers op de markt zijn gekomen, kunnen de Amerikanen zich al verheugen op de tweede generatie van het concurrerende HD-DVD-formaat. Bijvoorbeeld de Toshiba HD-A2, die daar voor een schappelijke 500 dollar in de winkel ligt, en de luxere HD-XA2. Weblog Engadget.com hoopt dat die spelers wat huiskamervriendelijker uitgevoerd zullen zijn dan de „uitgeklede laptops” van de eerste generatie. Voor wie het nog niet wist: HD-DVD en Blu-ray willen beiden de dvd vervangen omdat ze meer opslagruimte en beter beeld bieden. Ondertussen deden Chinese fabrikanten – geen kleintjes in de elektronicawereld – vorige week een nieuwe poging om EVD te lanceren. Hun Enhanced Versatile Disc is een gewone dvd-schijf die meer data kan bevatten. De moraal van dit verhaal: wacht nog eventjes met de aanschaf.

Links naar de nieuwe spelers en een overzicht van eerdere afleveringen van deze rubriek vind je op nrc.nl/hebben